Mammals / Ola Anderson

Detta är bloggen för min enskilda firma Mammals. Den innehåller sådant jag är intresserad av eller vill berätta om.
Teckensnitts storlek: +

De nya funktionerna i FileMaker 12 är verkligen riktigt bra och bör inte missas av företagare

Jag hittade en artikel upplagd på en site som skriver om teknik för småföretagare som heter: Filemaker 12 has new features that shouldn't go unnoticed på siten Small Business Technology.

Poängen i artikeln är att det finns några nya funktioner i FileMaker 12 som är riktigt värdefulla för egna företagare som söker ett bra verktyg att utveckla lösningar med. Ett sådant som kan samla ihop lite data och sedan kan man ta den lösningen, göra den snygg och slänga över den på sin iPhone, iPad, Mac eller Windows-dator. 

De har denna varning i artikeln: Den som inte sätter igång med att uveckla appar direkt missar något stort!

En av de nya funktioner som nämns är att man kan bygga databas applikationer för alla iOS-apparater (iPhone, iPad osv), Window och Mac. Bara det är riktigt stort. Mig veterligen finns det inget program som klarar av det?

Övriga punkter är snyggare teman, enklare göra layouter, man kan skala om objekt som ligger i andra objekt automatiskt (tex portaler som innehåller fält). Containerfält kan nu faktiskt innehålla vadsomhelst, även video vilket de inte kunde förut. Enklare diagram och snyggare typsnitt och färger som matchar iPad, iPhone.

Nackdelar då?

Då inget står om nackdelarna i artikeln, så jag tänkte nämna en stor en. Filformatet för FileMaker 12 är annorlunda mot tidigare, för att kunna inkludera de nya funktionerna förmodar jag. Det betyder att du måste konvertera dina lösningar till FileMaker 12 filformat och kan sedan inte backa. Det betyder även att alla på företaget måste göra det, uppgradera till FileMaker 12 alltså. Men å andra sidan kan du få en app för iPad att imponera på dina kunder med, så det kanske är värt det?

Bra artikel tycker jag, läs gärna.

Musik och ljudeffekter till dina videos - det finn...
Hur man tar foton av kläder där modellen/mannekäng...

Related Posts

 

Kommentarer

Kommentarer saknas