Mammals / Ola Anderson

Detta är bloggen för min enskilda firma Mammals. Den innehåller sådant jag är intresserad av eller vill berätta om.
Teckensnitts storlek: +

Lära dig mera om FileMaker

I denna artikel så finns det länkar till ställen på webben där du kan lära dig mera om FileMaker och även boktips. 
 

Atomic Learning

Här finns onlinekurser i Filemaker och relaterade ämnen. Länken leder till listan över kurser. Man blir medlem och får tillgång till ALLA kurser. (De har dock ett ganska komplicerat system för att bli medlem, olika paket med olika priser och olika listor på kurser. Dessutom har paketen olika namn, men är trots det samma paket. Kurserna är dock bättre än marknadsavdelningens idiotier.  Men det verkar som om den som heter Technology skills Collection (kallas även Technology Skills Support – K12) är den man skall ha. Den verkar kosta 300 dollar för ett år och ger tillgång till denna lista på kurser (559 stycken).
 
Klicka på "Fortsätt läs mer..."-knappen nedanför till höger för att läsa resten.
 

Filemaker Traning Series

FileMaker utvecklar själva ett kursmaterial, en väldans tjock bok som heter Filemaker Traning Series - Master the essentials of Filemaker Pro. Länken går till en webshop där man kan köpa FileMaker och deras kursmaterial. Man kan köpa den dels som en stor PDF-fil att ladda hem direkt tillsammans med exempeldatabaser + videofilmer av vissa saker, eller i en tryckt version. På DVD-skivan som medföljer tryckta versionen finns då samma exempelfiler + videofilmer. Den är på engelska. Det kostar idag 2010-03-18, 925:- + moms.
 
Detta är kursmaterial rekommenderar jag gärna, det är upplagt så att man med detta + en del andra saker skall kunna bli certifierad utvecklare i FileMaker. Även om man inte planerar att bli det så innehåller material i stort sett allt du behöver veta för bygga egna professionella FileMaker-databaser.
 

Filemaker.se

På den svenska webbplatsen för FileMaker så finns det gott om Dokumentation">Dokumentation inkl manualer.

 

Filemaker.com

På den amerikanska webbplatsen för FileMaker så finns det massa resurser på sidan som heter Training">Training, däribland Web Seminars / Webinars">Web Seminars och Video tutorials / Demos">Video Tutorials.
 
Men det allra bästa sättet att testa FileMaker är förstås att ladda hem den fullt fungerande Ladda hem demon (Trial-versionen)">Demon. Det är en fullt fungerande FileMaker du laddar ner. Du har 45 dagar på dig att lära dig och testa allting.
 

Lynda.com

Här finns onlinekurser i FileMaker och relaterade ämnen. Länken leder till kurser i FileMaker, man blir medlem och får tillgång till alla 730 kurser i olika datorprogram.
 

VTC

Här finns onlinekurser i FileMaker och relaterade ämnen. Länker leder till kurser i databasprogram, däribland FileMaker. Man blir medlem för 30 dollar i månaden (ca 220:- i månaden) och får tillgång till alla onlinekurser. Just idag 2010-01-23 är det 782 stycken.
 
Just idag ( 2010-03-18 ) verkar det finnas en promo-erbjudande, 30 dagar gratis om man laddar hem FileMaker 11.


Visa relaterade poster i horisontell led, dvs hori...
Forum där FileMaker diskuteras
 

Kommentarer

Kommentarer saknas