Digitalt skapande listan

Digitalt skapande ingår i Mammals prenumerationsbaserade support via mailinglistor.

Här är hur du går med: Hur du anmäler dig och betalar för ditt medlemskap i mailinglistorna

Ämne: Digitalt skapande

På denna mailinglista diskuteras hur du kan skapa saker som tex bild, video, ljud, layout och illustrationer. Iden med listan är att du, jag och andra skall kunna dela med oss av tips, guider och goda råd på hur man skapar saker, så att vi alla kan lära oss mera om det. Det blir jättekul! :)

Inom listans område ryms hur du gör saker med dator men även alla andra pryttlar du har, tex iPhone, iPad, kameror, mikrofoner, ljudinspelare. Så även program och appar ingår i listans område tillsammans med guider och goda råd. Visste du tex att det finns sammanställningar av praxis och regler på ett visst område? Både layout och fotografering har sådana.

Men det slutar inte där. För kunna ta en bra bild av en produkt så behöver du kanske bygga ett ljustält eller montera ihop en lysrörsarmatur för att kunna få ett jämnt ljus. Det betyder att sådana "Gör det själv"-projekt för ljud, foto, film också ingår också i ämnet. Det är också kul att lära sig hur proffsen jobbar. Tex hur de gör för att göra ljudeffekter med pryttlar man har hemma i garaget.

Fokus är på skapande som någon gång passerar genom en dator helt enkelt.

Tipsen kan vara plattformsberoende och specika för ett visst program eller en app, men oftast inte. Jag försöker erbjuda alternativ gällande föreslagna program och appar i den mån det finns.

Jag försöker driva på diskussionen på listan genom att skicka tips. Du kan även skicka sådana själv till listan om du stöter på något du tror kan vara av intresse för de övriga på listan. Du är även välkommen att diskutera mailen som skickas eller efterlysa tips och råd på hur man gör något eller bidra med mera information.

Du kan använda regler i ditt mailprogram för att sortera dessa mail i en speciell mapp att läsa när du har tid eller spara undan så du kan söka i dem efteråt.

Engelska ok?

Det förekommer att jag länkar till videos eller artiklar på engelska, även om jag försöker välja svenska källor i första hand. Om det gör det för svårt att förstå svaret, så kan du svara till listan och be om en bättre förklaring, eller direkt till admin (mig).

Hur du anmäler dig

Du anmäler dig genom att skicka mig en peng och uppge din epostadress. Då blir du anmäld till alla listor. Det står i denna artikel hur du betalar, bara ange din epost som meddelande/referens.

Hur du anmäler dig och betalar för ditt medlemskap i listorna

Hur du lämnar denna lista

Om du behöver ta en paus från denna lista eller inte vill vara med i den, så kan du använda formuläret nedan för att lämna den.

Lämna!
Digitaltskapande
Epost
 

OBS! Sidan laddar om och du behöver scrolla ner hit för att läsa hur det gick att avanmäla dig.

Det finns ett formulär i denna artikel för alla listorna också: Hur du lämnar listorna. 

Hur du går med i denna lista

Under förutsättning att du redan har betalat, så kan du gå med i listan igen med formuläret nedan. Admin lägger sedan till dig, vilket kan ta en stund (någon eller några dagar). Tar det för lång tid, kontakta admin då.

Anmäl dig!
Digitaltskapande
Namn
Epost
 

OBS! Sidan laddar om och du behöver scrolla ner hit för att läsa hur det gick att anmäla dig.

Det finns ett formulär att gå med i en lista om man redan betalt i respektive artikel för alla sex listorna: Digitaltskapandelistan, Filemakerlistan, Kontorslistan, Problemlistan, Tipslistan, Webbpubliceringslistan.

Hur skickar du till listan?

Listan har adressen digitaltskapandelistan@mammals.se

Vad som ingår / villkor

Att du kan skicka mail till listan och att jag försöker svara på det. Även andra som är med på samma lista är välkomna att svara.

Glöm inte att skriva ett bra ämne på din fråga och förstås, ju mera tid du lägger på din felbeskrivning, om det gäller en sådan, desto lättare är det att hjälpa dig. Håll dig till ämnet i ditt svar och citera lagom mycket. Mera regler finns här: Regler för Mammals mailinglistor. Ett par villkor finns här.

Har du frågor om listorna?

Det finns en FAQ precis nedanför, titta i den. Om din fråga inte finns med, kontakta admin då.

Välkommen till Digitalt Skapande listan! :)