Mammals/Ola Andersson blogg

Shoppar du efter en konsult? I så fall hoppas jag att du inte läser detta nonsens. :)

Istället är följande min presentation enligt standardmall 1A: Välkommen till webbsidorna för Galaxens mest framträdande och mest ledande konsult som behärskar en mängd främmande akronymer och roliga ord på sina fem fingrar. Tex Filemaker, Joomla!, affärssystem, SEO och lösningar och som gärna utvecklar lösningar, producerar webbsiter och håller i kurser i dessa saker.

I denna kategori återpubliceras inlägg som skickats till mailinglistan "Digitalt skapande". Det är inget fullt mailarkiv. Gillar du inläggen och vill ha dem i din mailkorg framöver, gå med i listorna här: "Anmälan, betalning".

Tips 09 - Google Fonts och daFont är coolt! Gratis typsnitt, rekommendationer på kombinationer och var typsnitt finns

Tips 09 - Google Fonts och daFont är coolt! Gratis typsnitt, rekommendationer på kombinationer och var typsnitt finns

Detta tips

... handlar om alla de typsnitt som Google Fonts gör tillgängliga för att användas på webbsidor, men som även går att ladda hem gratis så du kan använda dem i ditt layout/illustrations-program.

Tipsar även om en till webbsite för kommersiella men även helt gratis typsnitt med mycket bra sökfunktioner: daFont.com.

Plus en länk till en bra en artikel om att para ihop typsnitt och flera artiklar med designtips hos Canva Design School.

Inspirerat av en diskussion jag hade på Facebook om typsnitt nyligen.

Nionde tipset - Google Fonts och daFont är coolt! Gratis typsnitt, rekommendationer på kombinationer och var typsnitt finns

 

TL:DR-version*

Du finner gratis typsnitt på Google Fonts och daFont.com. En grymt bra artikel om att kombinera typsnitt finns på Canva Design School.

Det var det viktiga i det här mailet.

* (TL: DR betyder Too long, didn't read, dvs för långt; läste inte. En TL:DR-version av ett mail eller artikel är bara poängen, en kärnfull sammanfattning.)

 

Fortsätt läsa
Taggad i:
522 Hits
0 Kommentarer

Första mailet! Vad skall vi prata om? Första tipset - en guide för layout

Digitalt skapande listan 260
Noodler Type Guide

Hejsan

Varmt välkomna till listan Digitalt Skapande! Jättekul att dessa listor kom igång.

Detta är första mailet till listan då jag igår och idag har lagt till de första sju medlemmarna. Så tipsa dina kompisar om listorna. Det kan vara ett jättebra sätt att slippa svara på frågor om datorer eller lära sig något kul tillsammans.

Fortsätt läsa
1422 Hits
0 Kommentarer