Mammals / Ola Anderson

Detta är bloggen för min enskilda firma Mammals. Den innehåller sådant jag är intresserad av eller vill berätta om.
Teckensnitts storlek: +

Första mailet! Vad skall vi prata om? Första tipset - en guide för layout

Hejsan

Varmt välkomna till listan Digitalt Skapande! Jättekul att dessa listor kom igång.

Detta är första mailet till listan då jag igår och idag har lagt till de första sju medlemmarna. Så tipsa dina kompisar om listorna. Det kan vara ett jättebra sätt att slippa svara på frågor om datorer eller lära sig något kul tillsammans.

Digitalt skapande listan 260

Denna bild kommer inte vara med i varje mail till listan. :)

Lite administration

Om du vill skriva till listan använder du adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om du vill lämna denna lista så kan du göra det med länken som finns i detta mail längst ner. Det är enklast. Eller så går du till listans sida och finner formuläret för att lämna listan. Där finns även annan info: regler, villkor, faq, hur man tar skärmdumpar osv.

Vad skall vi prata om?

Digitalt skapande tycker jag är jättekul!  Har samlat på information om listans ämnen i flera år nu och har massor att berätta om.

Här är några frågeställningar för att komma igång. Nästan var och en av dem kan bli varsin tråd på listan under resten av sommaren. Men dina fattas! :)

Så vad vill nu lära er mera om? Och var skall vi starta? Vilka projekt har du på gång? Vad vore toppen för dig om vi kunde avhandla? Vad kan du som du kan dela med dig av till listan?

Grunder i foto kanske? Regler för komposition? Hur man sätter upp den klassiska trepunktbeslysningen

Mera om filmande? Vilka program är bra för att redigera video? Finns det några som är billiga eller gratis? Var finner man filmklipp att använda? Hur lär man sig att klippa en dokumentär?

Ljudinspelning? Vad behöver man gör att göra en podcast? Var finns gratis musik och ljudeffekter att finna?

Layout? Visste du att gyllene snittet är en myt? Visste du också att det finns ett antal regler för hur man gör layout som om du känner till dem kan höja dina alster mycket? Att det finns webbsiter som hjälper dig att designa grafiska element för din facebook, twitter, presentation och blogg? Vet du vilket typsnitt som har fått så dåligt rykte så man avslöjar sig som amatör om man använder det och det har tom gjorts dokumentärer om det? Vad är förresten Lorem Ipsum? :)

Om något av det här verkar intressant, är det bara att starta en tråd på listan om detta. Eller om något annat. :)

Kort presentation av mig

Jag pysslar med alla de ämnen listan handlar om: foto, film, layout och ljudinspelning (tex podcasts). Jag bygger egna siter och siter åt kunder nämligen.

Har en Canon EOS 7D som har både foto och videofunktion, en bra ljudinspelare, ett antal objektiv och även en del egentillverkad utrustning, för foto och film. Tex lampor. Några av de filmer och foton jag tagit finns i min blogg: http://alltommig.nu/  Jag driver även ett forum för det praktiska hantverket i aktivism (som tex att göra film, podcast, layouter av broshyrer, ta bilder osv) på denna adress: http://aktivistforumet.se  Jag arbetar även med att sätta upp en ny webbsite, facebooksida mm med min samling av tips, tricks och knep för hur man lär sig saker lättare. Plugga Enklare kommer den att heta, än så länge finns den bara på Facebook.

Om du vill presentera dig så får du gärna göra det du med!

Första tipset - en guide för layout

Det har snurrat runt en bra guide på internet rätt länge som heter Noodlor's Quick and comprehensive type guide som du hittar nedan i mailet. Den är rätt bra! Vad tycks? Åsikter om den?

Noodler Type Guide

Välkommen till listan! :)

/Ola


--
----------------------------------------------------------------
Mitt företag: http://mammals.se/
Mitt forum för kick-ass aktivister: http://www.aktivistforumet.se/
Min tvåspråkiga humorblogg: http://alltommig.nu/
Min site om bokföring: http://www.bokforamoms.se

Tips 01 - Första mailet till Tipslistan - Hur säkr...
Coolt tips för Firefox - kunna söka på specifika w...
 

Kommentarer

Kommentarer saknas