Mammals / Ola Anderson

Detta är bloggen för min enskilda firma Mammals. Den innehåller sådant jag är intresserad av eller vill berätta om.
Teckensnitts storlek: +

Kom igång med OS X Server

Kom igång med OS X Server

MacWorld har en bra och fem sidor lång artikel om hur man kommer igång med OS X Server i Mac OS X 10.8-10.9 (Snow Leopard och Mavericks).

Det är intressant för Apple har både lagt ner och återupptagit en produktserie riktad till de som vill köra en egen server för en mindre eller större arbetsgrupp.

En del saker har tagits bort (mailinglistorna tex, men det går att återskapa, jag vet hur och tänkte blogga om det senare) och den del saker har tillkommit och/eller blivit mycket enklare att dra igång.

Vad de har gjort är att ta bort produkten Mac OS X Server (den hann upp till 10.7), som är ett komplett operativsystem, och så har de ersatt den med en programvara som heter OS X Server. Den innehåller de programvarorna som fanns i operativsystemet. Denna har nu nått version 3.0 och blivit rätt bra.

b2ap3_thumbnail_OSXServer_Inst.jpg

Vissa saker fattas dock i appen, tex senaste versionen av PHP tex. Det är en lätt fix. MySQL finns inte heller med. Den får man installera själv. Mailman (mailinglistor) försvann också. En del sökvägar har ändrats också. 

Om du söker någon att göra allt det här åt dig, kontakta mig som vet hur man gör. :)

Kom igång med OS X Server - MacWorld

Hur man väljer bra och säkra lösenord för webbsite...
En gedigen jämförelse mellan Joomla! och Drupal

Related Posts

 

Kommentarer

Kommentarer saknas