Unsplash Stefan Kunze photo 1431629452562 165c8f49fc97

Klicka här för att komma till listornas beskrivningar: Mammals.se/listor

Jag har under många år haft som hobby att svara på frågor och komma med tips på internet. Via tex mailinglistor, forum och sociala media som Facebook.

Omkring 2000 så var jag en av två grundare av datorföreningen MacSverige, som i sin tur var inspirerad av en webbsite med nyheter för Macanvändare som drevs av en kille som hette Martin Lindhe under några år tills den hastigt och lustigt lade ner, trots att den var superpoppis och Martin verkligen hade åstadkommit något. (Av Bonnier). Siten hade nämligen underbar mix av nyheter, nytta och nöje, resultatet av mycket fingertoppskänsla från Martin. Siten hette MacPower.com. Siten hade mailinglistor för diskussioner också och inspirerat av detta skapade vi föreningen MacSverige, som också drev ett antal mailinglistor, varav en av dem startade på MacPower. (Eehh.) Min musmatta som jag använder när jag skriver detta står det faktiskt Macpower på.

Efter ett antal år så gick MacSverige ihop med ett par andra datorföreningar, lade till några listor, tog bort några och blev då Dataentusiasterna (en site jag byggt). Nu har det gått mycket lång tid, omkring 15 år vilket är enormt mycket i datorsammahang. Föreningen har av olika skäl endast 23 betalande medlemmar, ned från runt 300 förr i tiden, och har 323 prenumeranter totalt på sina 11 mailinglistor. Föreningen kommer därför att lägga ner (sommaren/hösten 2015).

Det är bland annat för dessa människor, vilka jag lärt känna och hjälpt genom åren på föreningens mailinglistor, som jag nu startar tre mailinglistor. Om det går bra, tre till! Jag hoppas att vi tillsammans på listorna kan återfinna vår entusiasm för datorer och allt vad man kan göra med dem. Jag hoppas det och kommer jobba för det.

Välkommen på listorna! Support och tips via mailinglistor

Bild: Witiziat@pixabay CC0 Public Domain