Kan jag hjälpa dig att lära dig något?

GriffeltavlaVisste du att det finns hundratals små och stora knep att lära sig saker och att lära ut saker? De bästa bygger på hur hjärnan fungerar och vad hjärnan gillar, vilket till viss del är olika från person till person. För de allra flesta människor är dock humor och intresse två av de bästa knepen att få hjärnan, precis som en motor att tända på alla cylindrar samtidigt. De engagerar dig och din hjärna på fler sätt, alltså blir det lättare att minnas. Tittar man på små barn så sägs det att de skrattar flera hundra gånger om dagen och de lär sig också hur mycket som helst. Man säger också att barn leker inte för att det är lätt, de leker för att det är svårt (dvs intressant). De gör mera rätt än vad vi vuxna gör.

Om skolan och inlärning har mycket roligt och bra sagts. Här är ett citat som jag sparat i min samling: 

Jag hör och jag glömmer.

Jag ser och jag minns.

Jag gör och jag förstår.

Gammalt Kinesiskt ordspråk.

Av skälen ovan så bör all utbildning innehålla praktiska element, vilket mina kurser gör. Man får prova på och helst av allt jobba med det projekt du skall göra i jobbet. Så när du går kurs för att göra ett projekt så är halva projektet klart när du kommer hem, för du gjorde en del av det i kursen.

En av mina pedagogiska metoder är också att att undvika steg för steg instruktioner. Sådana omvandlar enligt min mening personen som skall lära sig något till en datormus som jag styr med rösten. Vad man minns efter en dag med att ha klickat på saker man blivit tillsagd att klicka på, är förstås att vad man verkligen inte gillar är att tillbringa en dag med att klicka på saker man blir tillsagd att klicka på. Jag hoppas du håller med om detta och kommer till mina kurser utrustad med iaktagelseförmåga och nyfikenhet, för i så fall kan du verkligen lära dig vad som helst.

Så vill du gå pedagogiska kurser, där du jobbar med verkliga projekt och lär dig massor och har kul när du gör det, kontakta mig. 

Kontakta mig

Kontakta mig för att diskutera vad  du, kollegor, kunder, elever eller deltagare vill lära sig så kan jag lägga upp en kurs för en eller flera personer som är rolig, givande och praktiskt inriktad, på det sätt som passar.