Sex mailinglistor ett pris

Ny tjänst - support och tips via sex mailinglistor

Nu startar jag sex mailinglistor du kan vara med i. Från endast 30 kronor per månad så får du vara med i sex olika mailinglistor. Problemlistan för dator och telefonproblem, Tipslistan för tips om datorer, telefoner och internet och Digitaltskapandelistan för diskussioner om hur du skapar saker med datorn.

Idag, 2016-09-06, så lägger jag till tre listor till, som ingår för samma pris: Filemakerlistan, Kontorslistan och Webbpubliceringslistan.

Du kan alltså få hjälp, tips och lära dig mera på dessa listor, vilket är både användbart och kul. Du kan även hjälpa till, tipsa och berätta om vad du vet och kan, vilket också är kul och användbart. Ju fler vi blir som deltar och bidrar desto mera vet vi, tillsammans. De som deltar kommer att vara entusiastiska datoranvändare vilket kommer att märkas på diskussionerna och den hjälp du får.

Prenumerationskostnaden fungerar som en försäkring, så att du som inte har råd med en datorkonsult som mig som debiterar 650 kr i timmen också kan få hjälp när du behöver. Den gör även din epost mera intressesant och lärorik, epostkorgen hoppas jag blir en lattjolajbanlåda i fortsättningen. Du kan även betrakta den som ett bra sätt att ge mig lite stöd och uppmuntran för min hobby att hjälpa till, om du exempelvis har fått hjälp av mig på olika listor och forum genom åren. Det är även inträdesbiljetten till en samlingsplats för en grupp av intressanta, kunniga och pålästa människor. Som du själv. :)

 

Digitalt skapandelistan:

Digitalt skapande listan

Denna lista är tänkt för diskussioner i ämnet digitalt skapande så att vi alla lär oss mera om det. Alla på listan är alltså välkomna att dela med sig av sina tips, efterlysa tips och diskutera tipsen som kommit. Det kan gälla tex hur du kan skapa saker med din dator och annan utrustning. Som tex göra video, ta bättre foton, göra snyggare layout och spela in bättre ljud för tex podcasts eller video.

Läs mer om listan Digitalt skapande (ljud, bild, video mm)

 

 

Filemaker listan

Filemakerlistan

Filemaker är en riktigt bra produkt som jag har jobbat med mycket länge. Den har kallats "databasprogramvaran för oss andra", och med det menar man en begriplig och lättanvänd databasprogramvara som inte kräver högskolepoäng i databaskunskap. Som trots det kan göra riktigt avancerade saker. Under mina 15 år som Filemaker-konsult har jag lärt mig det allra mesta. Denna lista är användare till användare-support och tips om just Filemaker.

Läs mer om listan Filemaker.

Kontors listanKontorslistan

En lista där vi diskuterar och tipsa om kontorsprogram. Men även program och webbtjänster för projektplanering och samarbetsverktyg. Behöver du veta något om CRM-system, bokföringsprogram, löneprogram, fråga listan! 

 

 

Problemlistan:

Problem Mac PC IOS listan

Hit kan du skicka dina frågor om Mac, PC och IOS (iPhone/iPad) där jag och andra som är med svarar på frågor. Jag kan tyvärr inte garantera svar på varje mail. Det beror på mängden av dem och hur upptagen jag och andra på listan är i övrigt. Men om vi är några stycken kan vi säkert hjälpa till! Om inget annat så kan vi avgöra om problemet går att lösa via mail, eller kanske kräver 1-1-support via tex delad skärm, telefon, chat, hembesök eller något annat.

Läs mer om listan Problem Mac, PC, IOS

 

Tipslistan:

Tips listan

Till denna lista skickar jag och andra som är med på listan in tips om Mac, PC, IOS och Internet. Alla på listan är alltså välkomna att dela med sig av sina tips, efterlysa tips och diskutera tipsen som kommit.

Läs mer om listan Tips Mac, PC, IOS, Internet.

 

Webbpublicerings listanWebbpubliceringslistan

En lista om hur du publicerar dig på webben, bygger webbsiter, finner snygga gratis bilder. Både via CMS som tex Wordpress (som jag kan lite om) och Joomla (som jag konsultat om sedan 2001, men även på andra vis. Tex mallar som man snabbt kommer igång med.

 

Sex listor, ett pris. Så här går du med i listorna

För ett pris får du vara med i alla tre listorna (inkl moms):

  • 120 kr (3 mån, 40 kr/mån)
  • 210 kr (6 mån, 35 kr/mån)
  • 360 kr (1 år, 30 kr/mån)

Att gå med i listorna gör du genom att skicka mig en peng och berätta vad du har för epostadress. Det finns en egen artikel om det.

Hur du anmäler dig och betalar för ditt medlemskap i mailinglistorna

Jag förutsätter att du kan ta del av information på engelska, tex videos eller artiklar. När jag skickar länkar så är det ofta på engelska, även om jag försöker välja svenska källor i första hand. Man kan använda https://translate.google.com eller http://www.babelfish.com för att översätta webbsidor till svenska.

För ditt deltagande i listorna gäller även en del regler och ett par villkor.

Vill du hellre ha gratis support finns några ställen att få det här: Ställen att få gratis support

Ännu flera listor?

Där har jag inte bestämt mig och är öppen för förslag, så hör av dig. Men om någon av listorna kommer upp i 50 prenumeranter så startar vi tre till!

Vem är jag då?

Ola Andersson Filemaker Joomla Expert 400x266Under många år har jag haft som en hobby att svara på frågor från människor som har problem med datorer, telefoner eller program. Jag har även delat med mig av tips om saker som gör datoranvändandandet bättre, roligare, kreativare, intressantare och mera givande.

Jag har även 20 års erfarenhet av att vara IT-konsult i ryggen, dels i egna aktiebolaget Intelligent Mammals AB och sedan 2009 i formen enskild firma med namn Mammals. Jag har under den tiden mest jobbat med databasprogrammet Filemaker Pro som även kan göra en sorts appar för telefoner och surfplattor, och Open Source CMS'et för att bygga funktionsrika webbplatser, Joomla. Som tex webshoppar, forum, bildgallerier. Foto och film är två fritidsintressen jag arbetar med att få kunder på.

Jag driver även ett forum för aktivister proppad med trådar om det praktiska hantverket i att påverka, en webbsite för bokföring med lite råd och guider och en kommande webbsite som hur man lär sig saker lättare, dvs pluggar enklare.