Filemaker är ett av de absolut bästa programmen att driva ett företag med. Efter att ha jobbat med det i mer än 10 år och utvecklat lösningar åt stora och små företag i många och helt olika branscher så är jag absolut övertygad om det. 

Ikon för databasVad jag upptäckt om och om igen är att med FileMaker och en smula branschkunskap som kunden bidrar med så kan man lätt och enkelt skapa skräddarsydda små och stora lösningar som exakt kan matcha de behov man har. 

Det är visserligen sant om alla möjliga utvecklingsmiljöer, men den fördel som FileMaker har som de andra inte har är att programmet har inbyggda funktioner, ganska många faktiskt, som i andra utvecklingsmiljöer måste konstrueras med programmering från noll. (Läs tex denna artikel "I hate FileMaker" )

För dig som köpare av IT-lösningar, IT-utveckling eller firmans datorexpert och självlärde utvecklare betyder det att det går fortare att bygga saker i FileMaker och samma system blir även billigare. (Exempel på sådana funktioner är tex rättighetssystem, export till PDF/Excel, skicka mail, skicka SQL, direkt webbpublicering, redigering av layouter/utskrifter och grafiska arbetsmiljöer för att redigera en databas som tex fält, scripts, relationer mm.)

Skärmdump av FileMaker-databas

Dessutom kan FileMaker kopplas ihop med allt möjligt annat om man har andra lösningar/system som man behöver skicka eller hämta information ifrån. På det viset blir inte FileMaker en egen ö i IT-sammanhang, utan snarare snyggare och vackrare halvö som alla turisterna vill vara på istället för fastlandet. 

Du kanske just nu tappar en massa onödig arbetstid som kostar pengar på att de lösningar du jobbar med idag, inte passar din verksamhet? Det behöver inte vara så.

Kontakta mig så löser vi det.