Tjänar du mera pengar på att ha en bättre webbsite med fler funktioner och snyggare utseende? Definitivt.

Jag läste nyligen att 21% av alla företag saknar webbsida, vilket ju betyder att en  stor majoritet har det. Förmodligen fördelar sig de som har webbsida i ambitionsnivå mellan ett pliktskyldigt visitkort till en helt integrerad del av affärsprocessen. 

Då jag började med webben vilket var 1995 ungefär, så var webbsatsningar tidskrävande, dyra och byggde på skräddarsydd programmering. Det är helt annorlunda idag. Möjligheten att få en webbsida som integrerar väl med affärsprocessen, sökmotorer och andra skojiga saker och som även kan skapa försäljning, öka kundlojalitet genom att ge utmärkt service, har aldrig varit större.

Sådana funktioner som man bara för några år sedan kostade mycket pengar, kan man idag ladda hem gratis eller köpa för hundralappar. Några exempel är: forum, bildgallerier, webshoppar, interaktiva kartor, beställningsformulär, supportsystem, videovisning mm. En snygg webbdesign med hundratals professionella foton, kostar också bara hundralappar eller är gratis numera. 

Till det Open Source CMS som jag jobbar med, Joomla!, så finns det mer än 9000 tilläggsfunktioner och hundratals utseendemallar som är gratis eller kostar förvånande små summor med pengar.

Ikon webbläsaren ChromeIkon webbläsaren FirefoxIkon webbläsaren Internet ExplorerIkon webbläsaren Safari

Man kan även koppla ihop en webbsite med andra affärssystem, via tex FileMaker eller på andra sätt. På så vis kan data om produkter, kunder, erbjudanden och annan information strömma till webben, så nya kunder som ringer in tex direkt kan logga in på siten. Eller åt andra hållet, ordrar, kontaktformulär mm, kan automatiskt importeras till affärssystemet och skapa ny-kund-brev, utskick via mail, följesedlar, packordrar med mera.

Man kan göra otroligt mycket kul utan att det blir fasligt dyrt.

Mobila webbsiter - Joomla! kan det med

Mammals.se på iPhoneÅr 2015 kommer det finnas en mobil per person på planeten Jorden. 95% av alla med smartphones (iPhone, Android mfl) har letat efter något i sitt närområde. År 2013 tror man att en majoret av sökningar kommer att utföras från mobiler och inte datorer. 59% av de som sökte efter viss typ av affär eller tjänst i närheten, besökte den och 61% ringde den. Om mobila användare inte är nöjda med din mobila site, så hoppar 40% av dem vidare till en annan. (siffror från www.forrester.com, www.IDC.com and www.howtogomo.com )

Av dessa skäl är det bra att webbsiter byggda i Joomla! kan visas på mobiltelefoner också. Min mall-leverantör är ganska duktiga på det. Du ser här till höger hur denna sida ser ut i min iPhone.

 Kontakta mig

Jag är säker på att din affärsverksamhet skulle få ett lyft om din webbplats fick nya funktioner och kanske ett nytt utseende?

Kontakta mig och visa mig din webbplats och berätta om din affärside så kan jag berätta vad som finns att få och vad det kan kosta.