Kontors listan

Kontor ingår i Mammals prenumerationsbaserade support via mailinglistor.

Här är hur du går med: Hur du anmäler dig och betalar för ditt medlemskap i mailinglistorna

Ämne: Kontorsprogram mm

Syftet med listan är få hjälp med och även lära sig mera om kontorsprogram. Inom listans ämne finns alla de program som vanligen används för att göra saker som administration, kalkyler, statistik, ekonomi, bokföring, broshyrer mm. Då många program av detta slag finns på flera plattformar så ingår även alla operativsystem (Mac, PC, Linux, IOS).

Program är tex Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint), Apples Productivity Pack som tidigare hette iWork, (Pages, Numbers, Keynote), LibreOffice, OpenOffice och NeoOffice, men det finns många flera. Det finns även flera webbtjänster som gör det möjligt att arbeta med att skriva, göra kalkyler och även göra layout. Mest känt är Google Docs (Docs, Sheets and Slides).

På listan passar även webbtjänster och verktyg för projekthantering, samarbetsverktyg, ärendehantering, chat och emailprogram.

Använder du det på kontoret, så passar det på listan. Nja, förutsatt att frågan inte passar bättre på listan för Filemaker eller Webbpublicering då.

Jag har förresten varit egen företagare som IT-konsult sedan 2000. Både före efter dess har jag utbildat på kontorsprogram och andra program.  Jag har även gett support på de flesta program du kan tänka dig. Som IT-konsult med kunder från många olika branscher lär man sig otroligt mycket om olika program, vad de kan och inte kan och hur man kan kombinera dem.

Till denna lista skickar jag även tips om kontorsprogram

Du kan även skicka sådana själv till listan om du stöter på något du tror kan vara av intresse för de övriga på listan. Du är även välkommen att diskutera tipsen som skickas, efterlysa tips, kanske be om förtydliganden på tipsen som skickats, bidra med mera information, sådana saker.

Du kan använda regler i ditt mailprogram för att sortera dessa mail i en speciell mapp att läsa när du har tid eller spara undan så du kan söka i dem efteråt.

När listan kommer igång alltså.

Engelska ok?

Det förekommer att jag länkar till videos eller artiklar på engelska, även om jag försöker välja svenska källor i första hand. Om det gör det för svårt att förstå svaret, så kan du svara till listan och be om en bättre förklaring, eller direkt till admin (mig).

Hur du anmäler dig

Du anmäler dig genom att skicka mig en peng och uppge din epostadress. Då blir du anmäld till alla listor. Det står i denna artikel hur du betalar, bara ange din epost som meddelande/referens.

Hur du anmäler dig och betalar för ditt medlemskap i listorna

Hur du lämnar denna lista

Om du behöver ta en paus från denna lista eller inte vill vara med i den, så kan du använda formuläret nedan för att lämna den.

Lämna!
Digitaltskapande
Epost
 

OBS! Sidan laddar om och du behöver scrolla ner hit för att läsa hur det gick att avanmäla dig.

Det finns ett formulär i denna artikel för alla listorna också: Hur du lämnar listorna. 

Hur du går med i denna lista

Under förutsättning att du redan har betalat, så kan du gå med i listan igen med formuläret nedan. Admin lägger sedan till dig, vilket kan ta en stund (någon eller några dagar). Tar det för lång tid, kontakta admin då.

Anmäl dig!
Kontor
Namn
Epost
 

OBS! Sidan laddar om och du behöver scrolla ner hit för att läsa hur det gick att anmäla dig.

Det finns ett formulär att gå med i en lista om man redan betalt i respektive artikel för alla sex listorna: Digitaltskapandelistan, Filemakerlistan, Kontorslistan, Problemlistan, Tipslistan, Webbpubliceringslistan.

Hur skickar du till listan?

Listan har adressen kontorslistan@mammals.se

Vad som ingår / villkor

Att du kan skicka mail till listan och att jag försöker svara på det. Även andra som är med på samma lista är välkomna att svara.

Glöm inte att skriva ett bra ämne på din fråga och förstås, ju mera tid du lägger på din felbeskrivning, om det gäller en sådan, desto lättare är det att hjälpa dig. Håll dig till ämnet i ditt svar och citera lagom mycket. Mera regler finns här: Regler för Mammals mailinglistor. Ett par villkor finns här.

Har du frågor om listorna?

Det finns en FAQ precis nedanför, titta i den. Om din fråga inte finns med, kontakta admin då.

Välkommen till Kontorslistan! :)