Mammals / Ola Anderson

Detta är bloggen för min enskilda firma Mammals. Den innehåller sådant jag är intresserad av eller vill berätta om.
Teckensnitts storlek: +

Hur man tar foton av kläder där modellen/mannekängen är osynlig (invisible mannequin look)

Såg just på fotosidan.se att de länkar till en steg för steg-beskrivning skriven av fotografen Chris Brook. Den visar hur man tar bilder av kläder där kläderna ser ut att bäras av osynliga modeller eller av osynliga mannekänger. Man ser det på att kläderna fylls ut ordentligt och man ser även insidan av kragen med etiketten/tvättråden. Ser snyggt ut och ger en bra bild av hur plagget ser ut.

Det visar sig vara ganska lätt! Produktfoton bygger på en massa småknep precis som annat foto.

Man tar två bilder av varje plagg. Ett normalt med plagget på mannekängdockan, sedan ett till där vänder ut och in på plagget och hänger det på dockan med insidans etikett närmast kameran.

Sedan öppnar man båda bilderna i Photoshop eller annat redigeringsprogram. Färgkorrigera bilderna, ta sedan och skär bort delen där mannekängen sticker ur kragen från normala tröjan. Då blir det ett hål i den bilden.

Från den andra bilden med plagget ut och in, klipp ut insidan av tröjan. Klistra in den i motsvarande hål i den första bilden. Laborera med lagren så att de kommer i rätt ordning med insidan av tröjan inuti/bakom lagret med tröjan.

Rita dit en skugga med penseln på insidan av kragen. Klart!

Guiden med bilder och skärmdumpar finns här: Creating the Invisible Mannequin Effect

 

De nya funktionerna i FileMaker 12 är verkligen ri...
Metoder att få bättre ljud på dina filmer inspelad...

Related Posts

 

Kommentarer

Kommentarer saknas