Mammals / Ola Anderson

Detta är bloggen för min enskilda firma Mammals. Den innehåller sådant jag är intresserad av eller vill berätta om.
Teckensnitts storlek: +

Att få Joomla! att INTE göra radbrytningar

Det har sina nackdelar att jobba med produkter som utvecklas i USA där de tror att Europa är ett land. Vi skriver tex datum på formen 2012-03-09 vilket är dagens datum. Men - betyder ju "här går det bra att göra en radbrytning" i alla webbläsare, för det är ju bindestreck. I USA använder man istället / för att skriva datum, som i 2012/03/09, som alltså betyder att det skall sitta ihop.

Så när man då skall presentera artiklar i listformat, som jag gör under Projektideer, Kurskatalog, Produktkatalog ovan, så radbryts datumkolumnen. Så här blir det:

Ändrad

 datum

2010-

 03-09

Men det finns förstås en enkel fix, man skriver en liten snutt CSS. Ok, enkel om man kan det.

/* Ola: Fixa datum radbryts i lista med artiklar */
td.list-date{white-spacenowrap;}
th.list-date{white-spacenowrap;}

Hur vet man att man skall skriva just det? Man använder tex tillägg som Firebug till Firefox eller kopplar på Utvecklarmenyn i Safari och markerar "Visa webbgranskare". Då kan man klicka på saker på sidan och få reda på vad de heter och vilka CSS-filer som talar om hur just den saken skall presenteras. På så vis får jag reda på att tat det är en table heading "th" och en table data "td" som båda heter "list-date". Då behöver jag skriva en en punkt emellan för att tala om att det bara är th och td med just det namnet som skall påverkas av min regel om nowrap. 

Sedan lägger jag till ovanstående i någon lämplig CSS-fil, jag lade till detta i joomla.css som man hittar om man går denna väg:

Tillägg > Mallar > Mallar (fliken) > (klicka på mallens namn) > joomla.css

Att spara en backup av hela joomla.css kan vara en bra ide före du ändrar.

Lägg till snutten längst ner tex. Sparade, testade. 

Hur man ställer in Joomla! att visa en viss artike...
Uppgradera Mac OS X 10.5.8 Server till PHP 5.3.0

Related Posts

 

Kommentarer

Kommentarer saknas