Mammals / Ola Anderson

Detta är bloggen för min enskilda firma Mammals. Den innehåller sådant jag är intresserad av eller vill berätta om.
Teckensnitts storlek: +

En gedigen jämförelse mellan Joomla! och Drupal

En gedigen jämförelse mellan Joomla! och Drupal

Det finns två stora CMS som båda är Open Source, har massor med användare, massor med tillägg vilket har resulterat i massvis med webbsiter som rullar på dessa. Drupal är det enda, Joomla! är det andra. För flera år sedan valde jag att jobba med Joomla! istället för Drupal och även istället för Wordpress. Wordpress har jag haft tillfälle att installera och jobba med i några projekt. 

Dock hittade jag nyss en lång och gedigen jämförelse mellan Drupal och Joomla! som var riktigt läsvärd.

Drupal är, som jag hört och läst tidigare, mera komplicerat och svårare att överlämna till en icke speciellt utbildad slutkund. Joomla! kan man installera, bygga med och sedan lämna över siten till kunden. Det är bra och en viktig fördel för Joomla.

En annan stor skillnad är att en site i Drupal lever i ett par år, sedan måste den byggas om från skratch. Av en Drupal-expert. Det behöver man inte med Joomla, jag har siter i Joomla! som rullat sedan 2007. Migrerat har jag behövt göra, men inte bygga om från grunden. :)

Dessa två fördelar tycker jag överväger tillräckligt mycket då det mesta annat är rätt lika för att göra mig säker på att Joomla! är det bättre valet. Kul! 

Joomla vs. Drupal — A Comprehensive Comparison

 

Kom igång med OS X Server
Gjord för FileMaker - ny webbsite lanserad
 

Kommentarer

Kommentarer saknas