Mammals / Ola Anderson

Detta är bloggen för min enskilda firma Mammals. Den innehåller sådant jag är intresserad av eller vill berätta om.
Teckensnitts storlek: +

Tips: Skapa flera konton för dig själv

Som förklaras i artiklarna om hur man kan hacka Joomlas tabeller i MySQL för att återställa ett lösenord om man råkat ändra och glömma det man hade, eller som man "supit bort" det man hade så kan det vara mycket bra att för just sådana situationer ha flera konton för dig själv i Joomla. Lägg upp dem innan allt går åt skogen är ett bra tips.

Förslag på konton:

Du skulle tex kunna ha ett konto som är Super Admin du använder när du behöver ändra i template, installera komponenter, ändra globala inställningar mm.

Ett konto som är Admin fungerarar bra för dagligt arbet på siten med att skapa artiklar, sektioner, kategorirer och installera och konfigurera moduler.

Du kan även ha ett konto som är Admin som HAR tinymce som Editor, och ett annat Admin-konto som INTE HAR tinyMC (no editor), om det är så att du ofta jobbar med ren HTML-kod som du exempelvis skriver i andra program och kopierar resultatet därifrån och klistrar in det Joomla. I och med att det numera finns ett HTML-läge i tinymce (den inbyggda editorn i Joomla), så kanske detta råd är lite gammalt och praktiskt.

Självklart skall du ha olika lösenord på dessa konton. Smile

Att få svensk sortering på åäö i Joomla
Göra en användare till Super Admin i Joomla! genom...
 

Kommentarer

Kommentarer saknas