Mammals / Ola Anderson

Detta är bloggen för min enskilda firma Mammals. Den innehåller sådant jag är intresserad av eller vill berätta om.
Teckensnitts storlek: +

Tips: Stäng av "första" admin-kontot i Joomla! (Super Admin med ID=62)

Halo 3: Impending, a Creative Commons Attribution (2.0) image from commorancy's photostreamDet finns ett gott råd gällande säkerhet i Joomla! och det är att stänga av användare nr 62 (som är den första användare som Joomla! skapar när Joomla! installeras). Anledningen till det är att om en cracker (som hacker men illvillig som försöker bryta sin in i din site), vet att det finns en Super Administratör med ID 62, så behöver han inte veta vad den har för användarnamn, bara knäcka lösenordet. Eftersom de flesta slarvar med sina lösenord och har samma på för många ställen och har för enkla sådana, så är det relativt sett lättare att ta sig in i en Joomla-site där det finns en Super Administrator med ID=62.

Så du bör skapa några nya konton för dig själv med olika user/pass och anteckna dessa på ett säkert ställe och sätta en av dessa som Super Administrator / Super Administrator. 

Tag sedan och gör om kontot för Super Admin med ID=62 till vanlig användare "Registred" som dessutom inte kan logga in. 

Ett annat bra råd är förstås att hänga med i uppdateringar, men det visste du redan. Smile(Bild: Halo 3: Impending, a Creative Commons Attribution (2.0) image from commorancy's photostream)

Göra en användare till Super Admin i Joomla! genom...
Byta lösenord på en användare i en Joomla! site ge...
 

Kommentarer

Kommentarer saknas