Mammals / Ola Anderson

Detta är bloggen för min enskilda firma Mammals. Den innehåller sådant jag är intresserad av eller vill berätta om.
Teckensnitts storlek: +

Uppgradera till Joomla! 1.6?

– Skall man uppdatera siter man har i 1.5 till 1.6 eller skall man vänta? 

– Om man skall vänta, vad skall man vänta på, Joomla! 1.7 eller 2.5?

Någon som svarat på dessa frågor på ett bra sätt är Andy som driver företaget Rockettheme: "Should I upgrade to Joomla! 1.6?". 

Han tycker i korthet:

  • Denna version av Joomla! är en sk kort release, det är även nästa release (1.7). Det betyder att denna release kommer att buggfixas och säkerhetsuppdateras en kortare tid (6-12 månader) jämfört med långa releaser (12-18 månader). Nästa långa release är Joomla! 2.5 (jan 2012).
  • Historiskt sett brukar det ta ett tag för nya versioner av Joomla! att bli stabila och bra. Joomla! 1.5.9 tycker han är den första bra och stabila versionen av Joomla!. Det kommer att ta ett tag alltså. Så vänta är bra.
  • Om man har eller vill bygga siter som bygger på nya templates, tillägg mm, så kommer det ta en bra stund (upp till ett år kanske) innan runt 7000 tillägg är uppdaterade till Joomla! 1.6. Så vänta är bra.
Jag håller med om detta, så jag kommer att vänta på kommande versioner.
Å andra sidan är detta nyheterna i Joomla! 1.6 och en del av dem är riktigt bra. Själv gillar jag dessa:
  • Sektioner försvinner och ersätts med kategorier, som kan "nästlas" i varandra, vilket betyder att en kategori kan ha underkategorier, som i sin tur har underkategorier, som i sin tur har underkategorier osv. Det betyder att det som funnits tidigare med endast två nivåer på artiklar (sektioner > kategorier) nu kan byggas djupare. 
  • Bättre hantering av användare, grupper införs.
Ha så kul med Joomla! så länge!
Uppdatering 2011-10-04: Numera så heter nästa version av Joomla! 2.5 istället för 1.8 (har ändrat i artikeln ovan). Jag har även skrivit en ny artikel om versionsnummer i Joomla! Joomlas version, korta och långa releaser, tidsplan
Få din webbsite på Mac OS X Server att prata HTTPS...
Att få svensk sortering på åäö i Joomla
 

Kommentarer

Kommentarer saknas