Vill du lära dig mera om Filemaker? Toppen! Filemaker® Pro är en databasprogramvara som hör till kategorin av program som kallas för RAD - som i Rapid Application Development. Filemaker är även en utvecklingsmiljö som har vad som kallas för low code, dvs mängden ren kod som behöver skrivas är låg eller obefintlig.

Det betyder att om du är på jakt efter en lösning för att på något sätt samla in eller hantera information, så kan FileMaker vara ett utmärkt alternativ att bygga den i. Just för att FileMaker Pro massor med inbyggda funktioner man kan sätta ihop snabbt och enkelt för att få en lösning eller ett helt affärssystem för en viss verksamhet.

I andra system för att bygga lösningar så behöver man ofta programmera sådana funktioner som finns inbyggda i FileMaker. Tex rättighetssystem, export till olika filformat, prata med olika databaser, spara som PDF eller Excel, importera data, göra layout av data (rapporter som det heter i andra databaser), webbpublicera en lösning, skicka mail med bilagor med mera.

På denna webbsite så hittar du dels FileMakerbloggen med diverse tips och tricks om FileMaker och dels FileMakerkursen.

Filemakerbloggen innehåller tips och tricks om FileMaker, FileMakerkursen är en start på en kurs i FileMaker som skall fungera för självstudier.