På samma sätt som man fick skapa en helt ny site och överföra data till den nya siten när man skulle "uppgradera" från Joomla! 1.0 -> Joomla! 1.5, så är det på samma sätt nu. Du kan egentligen inte "uppgradera" Joomla!, men du kan migrera (de flesta) data till en ny site av den nya versionen. Detta beror på att det är så stor skillnad på de två versionerna av Joomla!, 1.5 respektive 1.7, därför talar man om att uppgradera, men i verkligheten gör man en migrering.

Förtvivla inte inför framtiden!

En av de nya funktionerna i Joomla! 1.6, 1.7 och kommande 2.5 är just att man skall slippa denna jobbiga process och kunna göra en uppgradering mycket enklare i framtiden. Så det är ett annat skäl att uppgradera 

Hur man gör beskrivs mycket tydligt i denna artikel

Migrating from 1.5 to 1.7 (Joomla

Man använder i den artikeln denna komponent:

jUpgrade

En artikel till som beskriver detta:

Migrating from Joomla! 1.5 to 1.7

Tillägg till ovanstående instruktioner. 

Den plugin det hänvisas till i artikeln skall installeras på din nuvarande site (1.5-siten). Sedan kör du denna uppgradering via komponenten. En av de saker den gör är att ladda hem hela Joomla! 1.7 och uppgraderar till den. Det står inte så tydligt i artikeln eller i komponentens beskrivning, men den uppgraderar alltså till 1.7.