Webbpublicerings listan

Webbpublicering ingår i Mammals prenumerationsbaserade support via mailinglistor.

Här är hur du går med: Hur du anmäler dig och betalar för ditt medlemskap i mailinglistorna

Ämne: Webbpublicering

Denna lista är till för att ställa frågor om och lära sig mera om webbpublicering.

Hur man bygger webbsiter som tex bloggar, kampanjsiter, organisationswebbplatser och ger dessa utseende och funktioner som man vill ha. Idag bygger man oftast webbsiter med CMS, Content Management Systems som tex Joomla! och Wordpress. Men i ämnet ingår även statiska webbsiter (html+css-filer) och de start-paket av dessa som finns tex.

CMS har även tiotusentals tillägg som ger webbplatser byggda i dessa verktyg mera funktioner och det gör dem då interaktiva. Hur sätter man tex upp en webbshop för en organisation? Bildgalleri då? Hur får man dit företagets nya facebookkonto på webbsidan?

Relaterade ämnen till ämnet webbpublicering är tex hur man mäter besöksstatistik tex via Google Analytics, hur man hittar bilder att använda gratis och vilka webhotell som fungerar väl och hur man lägger till en funktion till sin webbsite man vill ha.

Som jag berättar på de andra listorna, så har jag varit IT-konsult sedan 2000 och byggt massor med webbsiter och även webbshoppar och backoffice-system för dessa.

Till denna lista skickar jag även tips om Webbpublicering

Du kan även skicka sådana själv till listan om du stöter på något du tror kan vara av intresse för de övriga på listan. Du är även välkommen att diskutera tipsen som skickas, efterlysa tips, kanske be om förtydliganden på tipsen som skickats, bidra med mera information, sådana saker.

Du kan använda regler i ditt mailprogram för att sortera dessa mail i en speciell mapp att läsa när du har tid eller spara undan så du kan söka i dem efteråt.

När listan kommer igång alltså.

Engelska ok?

Det förekommer att jag länkar till videos eller artiklar på engelska, även om jag försöker välja svenska källor i första hand. Om det gör det för svårt att förstå svaret, så kan du svara till listan och be om en bättre förklaring, eller direkt till admin (mig).

Hur du anmäler dig

Du anmäler dig genom att skicka mig en peng och uppge din epostadress. Då blir du anmäld till alla listor. Det står i denna artikel hur du betalar, bara ange din epost som meddelande/referens.

Hur du anmäler dig och betalar för ditt medlemskap i listorna

Hur du lämnar denna lista

Om du behöver ta en paus från denna lista eller inte vill vara med i den, så kan du använda formuläret nedan för att lämna den.

Lämna!
Webbpublicering
Epost
 

OBS! Sidan laddar om och du behöver scrolla ner hit för att läsa hur det gick att avanmäla dig.

Det finns ett formulär i denna artikel för alla listorna också: Hur du lämnar listorna. 

Hur du går med i denna lista

Under förutsättning att du redan har betalat, så kan du gå med i listan igen med formuläret nedan. Admin lägger sedan till dig, vilket kan ta en stund (någon eller några dagar). Tar det för lång tid, kontakta admin då.

Anmäl dig!
Webbpublicering
Namn
Epost
 

OBS! Sidan laddar om och du behöver scrolla ner hit för att läsa hur det gick att anmäla dig.

Det finns ett formulär att gå med i en lista om man redan betalt i respektive artikel för alla listorna: Digitaltskapandelistan, Filemakerlistan, Kontorslistan, Problemlistan, Tipslistan, Webbpubliceringslistan.

Hur skickar du till listan?

Listan har adressen webbpubliceringslistan@mammals.se

Vad som ingår / villkor

Att du kan skicka mail till listan och att jag försöker svara på det. Även andra som är med på samma lista är välkomna att svara.

Glöm inte att skriva ett bra ämne på din fråga och förstås, ju mera tid du lägger på din felbeskrivning, om det gäller en sådan, desto lättare är det att hjälpa dig. Håll dig till ämnet i ditt svar och citera lagom mycket. Mera regler finns här: Regler för Mammals mailinglistor. Ett par villkor finns här.

Har du frågor om listorna?

Det finns en FAQ precis nedanför, titta i den. Om din fråga inte finns med, kontakta admin då.

Välkommen till Webbpubliceringslistan! :)